Een visuele weergave van het proces van zelf renovlies aanbrengen en schilderklaar maken. Een muur bedekt met hoogwaardig renovliesbehang, netjes aangebracht met behulp van een behangspatel. De afbeelding illustreert de nauwkeurigheid en zorg die nodig zijn voor een perfecte schilderklaar basis.

Zelf Renovlies Aanbrengen Schilderklaar: Stap-voor-Stap Handleiding voor een Perfecte Ondergrond

Het aanbrengen van renovlies met als doel een schilderklaar oppervlak te creëren, opent de deur naar eindeloze mogelijkheden voor interieurdesign. 

In deze blog nemen we je mee door een gedetailleerde stap-voor-stap handleiding om zelf renovlies aan te brengen en de perfecte schilderklaar basis te creëren voor jouw verfproject.

Wil je behang dat direct geschilderd kan worden? Kies voor ons renovlies! Wij hebben nu een aanbieding, vraag daarvoor een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Stap 1: Ondergrond Voorbereiden

Een schilderklaar oppervlak begint met een goed voorbereide ondergrond. Repareer gaten, scheuren en oneffenheden met geschikte vulmiddelen. 

Schuur de muur grondig om een egale basis te creëren voor het renovlies. Wil er nog glasvezel op je muren? Je kunt bij ons glasvezelbehang laten verwijderen voor €5 m2.

Stap 2: Kies Hoogwaardig Renovliesbehang

Selecteer renovliesbehang van hoge kwaliteit dat specifiek geschikt is voor schilderklaar gebruik. 

De dikte van het behang is hierbij van belang, aangezien het moet zorgen voor een perfecte dekking van de ondergrond en eventuele onvolkomenheden.

Stap 3: Behanglijm Toepassen

Breng behanglijm gelijkmatig aan op zowel de muur als het renovliesbehang. Zorg voor een royale hoeveelheid lijm om een stevige hechting te garanderen. 

Volg de instructies op de lijmverpakking nauwkeurig. Gebruik de juiste werkwijze om de lijm van renovlies te verwijderen.

Stap 4: Renovlies Aanbrengen

Begin het renovlies in een hoek van de kamer en werk naar de tegenoverliggende hoek. Gebruik een behangspatel om luchtbellen te verwijderen en het behang strak tegen de muur te plaatsen. 

Let op een nauwkeurige aansluiting van de banen.

Stap 5: Naadloos Overlappen

Zorg ervoor dat de banen renovlies naadloos op elkaar aansluiten. Overlap de banen lichtjes en snijd het overtollige behang af met een scherp mes. 

Dit zorgt voor een uniforme uitstraling en minimaliseert zichtbare naden.

Lees ook: Zelf Renovlies Aanbrengen Zelfklevend: Eenvoudige Stappen

Stap 6: Droogtijd Respecteren

Laat het aangebrachte renovlies voldoende drogen voordat je begint met schilderen.

Het naleven van de aanbevolen droogtijd voorkomt problemen zoals verkleuringen en zorgt voor een optimale hechting van de verf.

Stap 7: Schuurlichtjes voor een Gladde Afwerking

Schuur het droge renovlies lichtjes met fijn schuurpapier om eventuele ruwheid te verwijderen. Dit resulteert in een gladdere en egale ondergrond, klaar voor de verflaag.

Stap 8: Kies Hoogwaardige Verf

Bij het schilderen van het schilderklaar renovlies is de keuze van de verf essentieel. Kies voor hoogwaardige verf met de gewenste kleur en afwerking. 

Matte verf wordt vaak aanbevolen voor een subtielere uitstraling.

Volg deze gedetailleerde stappen en geniet van het voldoening gevende resultaat van een schilderklaar oppervlak dat je zelf hebt gecreëerd. 

Met deze handleiding wordt zelf renovlies aanbrengen een gestructureerde en bevredigende klus. Vraag gratis een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven