Zelf renovlies aanbrengen behangen: Ontvang een stapsgewijze gids voor een succesvolle doe-het-zelf renovatie. Leer over voorbereiding van de ondergrond, keuze van renovliesbehang, benodigde materialen en gereedschappen, stap-voor-stap aanbrengproces, overlappingen en naden wegwerken, afwerkingstechnieken, onderhoud van renovliesbehang en antwoorden op veelgestelde vragen voor een professioneel resultaat op je wanden.

Zelf Renovlies Aanbrengen Behangen: Een Praktische Gids voor een Geslaagde Doe-het-zelf Renovatie

Renovlies behang, ook wel bekend als renovatievlies of glasvezelbehang, is een populaire keuze voor het renoveren van muren.

Het is scheuroverbruggend, wat betekent dat het kleine scheurtjes en oneffenheden in de muur kan bedekken. Bovendien biedt het een strakke en egale uitstraling die vergelijkbaar is met gestucte muren. Hier lees je hoe je zelf renovlies behang kunt aanbrengen.

Wil je onze hulp bij een project? Vraag een gratis offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Voorbereiding

 1. Muurvoorbereiding: Zorg ervoor dat de muren schoon, droog en glad zijn. Verwijder oud behang, vul gaten en scheuren met plamuur en schuur de muur lichtjes.
 2.  
 3. Materialen en gereedschappen: Je hebt renovlies behang, behanglijm (specifiek voor renovlies), een behangborstel, een lijmkwast of -roller, een behangsnijder, een schietlood of waterpas en een behangspatel nodig.

Aanbrengen

 1. Behanglijm aanbrengen: Breng de behanglijm gelijkmatig aan op de muur.

 2. Sommige mensen geven de voorkeur aan het insmeren van de muren, terwijl anderen de lijm direct op het behang aanbrengen. Volg de instructies op je lijmverpakking.

 3. Het behang aanbrengen: Snijd het renovlies behang op maat met een paar centimeter overlap aan de boven- en onderkant. Gebruik het schietlood of de waterpas om ervoor te zorgen dat de eerste baan recht hangt.

 4. Breng de baan behang aan vanaf de bovenkant en strijk het glad met de behangspatel om luchtbellen en rimpels te verwijderen.

 5. Naden en randen: Sluit de naden goed aan zonder overlap. Gebruik een behangspatel om het behang stevig aan te drukken. Snijd het overtollige behang aan de boven- en onderkant af met een scherpe behangsnijder.

 6. Herhalen: Herhaal dit proces voor elke baan, zorg ervoor dat de randen strak tegen elkaar aan liggen zonder dat ze overlappen of te ver uit elkaar liggen.

Afwerking

 1. Droging: Laat het behang drogen volgens de instructies van de fabrikant. Vermijd directe hitte of tocht, omdat dit het droogproces kan beïnvloeden.

 2. Afwerking: Nadat het behang volledig is gedroogd, kun je de muren schilderen voor een nog strakkere uitstraling. Gebruik een geschikte verf en rol gelijkmatig voor het beste resultaat.

Tips

 1. Meet je muren en behang van tevoren om zeker te zijn dat je genoeg materiaal hebt.
 2. Werk altijd van boven naar beneden en van links naar rechts (als je rechtshandig bent).
 3. Zorg voor goede verlichting, zodat je goed ziet wat je doet.
 4. Wees geduldig en nauwkeurig voor het beste resultaat.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven