Een persoon brengt renovliesbehang aan op een gladde muur met een behangspatel. De voorbereide muur is schoon en vrij van oneffenheden. Kwaliteitsgereedschap en behanglijm zijn zichtbaar op de achtergrond.

Zelf Renovlies Aanbrengen Tips: Een Gids voor een Succesvolle Renovatie

Renovlies aanbrengen kan een lonende en kosteneffectieve manier zijn om een frisse uitstraling aan je interieur te geven. 

Of je nu een ervaren klusser bent of net begint met doe-het-zelven, met de juiste tips en technieken kun je zelf renovlies aanbrengen en een professioneel resultaat behalen. 

In deze blog delen we waardevolle tips die je kunnen helpen bij het succesvol aanbrengen van renovlies in jouw huis.

Je woning laten behangen? Vraag een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Stap 1: Voorbereiding is de sleutel

Voordat je begint met het aanbrengen van renovlies, is een grondige voorbereiding essentieel voor een mooi eindresultaat. 

Zorg ervoor dat de ondergrond glad, schoon en droog is. Repareer scheuren of gaten in de muur en schuur indien nodig ruwe plekken weg. Een goede voorbereiding legt de basis voor een strak eindresultaat.

Stap 2: Kies het juiste gereedschap en materiaal

Investeer in kwalitatief gereedschap en materialen voor een soepele renovlieservaring. Denk aan een goede behanglijm, een scherpe behangsnijder en een brede behangspatel. 

Daarnaast is het belangrijk om te investeren in hoogwaardig renovliesbehang. Een goede kwaliteit behang zorgt niet alleen voor een betere hechting maar ook voor een duurzamer resultaat.

Lees ook: Zelf Renovlies Aanbrengen Materialen: Lees de Essentiële Tips

Stap 3: Zorg voor een goede lijmapplicatie

Breng de behanglijm gelijkmatig aan op de muur en het renovliesbehang. 

Gebruik een roller of kwast om ervoor te zorgen dat de lijm gelijkmatig verdeeld is. Let op de instructies op de verpakking van de behanglijm om de beste resultaten te bereiken.

Stap 4: Behang aanbrengen

Begin het behangen vanaf een hoek van de muur en werk geleidelijk naar de andere kant. Gebruik een behangspatel om luchtbellen en overtollige lijm te verwijderen.

Zorg ervoor dat de naden goed aansluiten voor een naadloos eindresultaat. Neem de tijd en werk nauwkeurig om het beste resultaat te bereiken.

Stap 5: Afwerking en schilderen

Laat het aangebrachte renovlies goed drogen voordat je begint met schilderen. Controleer of alle naden en hoeken goed zijn vastgezet. 

Schuur indien nodig lichtjes om eventuele oneffenheden glad te maken voordat je begint met schilderen. Kies een hoogwaardige verf voor een duurzaam en strak eindresultaat.

Met deze zelf renovlies aanbrengen tips ben je goed op weg naar een succesvolle renovatie. 

Onthoud dat geduld en nauwkeurigheid essentieel zijn bij het behalen van professionele resultaten. Veel succes met jouw renovatieproject!

Hulp nodig? Huur ons team in! Vraag een offerte aan.

Heb je vragen? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven